Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland kommer över ytan, då känns et mycket bra


UNDER YTAN

Vad finns inom mig, innanför skalet
som alla ser, har och har haft åsikter
om

Under ytan, under fasaden, där finns
en tyst och blyg liten människa, som
ofta gått undan

Rädd för konflikter, rädd att säga fel
sak, vid fel tillfälle, rädd att säga min
åsikt, fel åsikt, då kunde mycket hända

Fel musiksmak i tonåren, visade aldrig
vad jag gillade ingen visste, alla gillade
Elvis, visst det gjorde jag också, han var
inte min stora idol

Det fanns andra, alla mina svarta minnen
några har kommit fram, men det som
varit allra svårast, dom gömmer jag ännu
under ytan

Idag var jag ovanför ytan, för en stund,
såg en person i affären, en av mina många
plågoandar, från en tid för länge sedan

Jag såg att han såg mig, jag gick runt en
liten stund, såg till att vi möttes, såg honom
i ögonen, sa hej och hans namn

Han såg förvånat på mig, sa hej och att det
var inte igår vi sågs, bor du här nu, det var
vad han sa och såg väldigt besvärad ut

Han hade sin fru med sig, fick bråttom när hon
kom, sa vi måste fortsätta, såg hur orolig han
var av att möta mig

Gissa om jag kände mig stärkt, när jag sa hej
och han hade inte chans att gå undan, lite av
min rädsla från tiden från förr, försvann lite
grann

För några minuter kom jag upp över ytan, glad
att jag tordes säga hej till någon från förr, som
gjort mig illa själen



anits 20 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-11-21 00:05



Bookmark and Share


  RobertD
Så bra och ärligt skrivet! Jag blir arg när jag läser, vill stå där bredvid och hjälpa till mot plågoandarna! /Robert
2009-12-11

  Maria T
Känner igen mig under ytan
2009-11-21

  Larz Gustafsson VIP
Kan trösta dig med att jag aldrig gillat Elvis.
Bara Costello. Inte Presley.
2009-11-21

  Eva Helene VIP
Mycket starkt gjort! Så fick en av dina forna plågoandar något att fundera över också.
2009-11-21

  aol
kändes så stärkade så bra skriftat så som du kan på dit vis
2009-11-21

  Bibbi VIP
Bra gjort av Dig.
Applåd!
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP