Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvdalens son

Jag minns min farfars sjömansloft,
fyllt av muskig tobaksdoft,
där farmors bruna köttbullssås
är det närmsta himlen nås.
Nu har en sjöman blivit stoft.

Jag minns min farfars seglarväst -
en antik och sliten rest.
Som barn var den mitt trygga bo -
värmde stilla sagans ro.
Hans sista resa gick mot väst.

Jag minns min farfars sagostund,
under månen gul och rund,
då farmors tax åt farfars skor.
Samma måne, klädd i flor,
såg griftetal i älvdalslund.

Jag minns min farfars glädjefnatt.
Tipsextra och pokernatt.
Nu rasslar ömt ett asplövshav
vid hans enkla älvdalsgrav.
I mörker finns hans sagoskatt.




Bunden vers (Annat versmått) av Orm den gamle VIP
Läst 699 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-11-21 23:32



Bookmark and Share


  Stay Golden
FANTASTISKT FAEN!
2017-06-24

  sommarmoln
Vackert, sorglikt når orden mitt hjärta...
2014-10-01

    JO:82
lensar skepet från början till slut...!
2012-07-29

  SvartPoesi
Att sorg kan bli vacker. Vackert skriftat min vän.
2012-04-10

  Järnkatten
Underbar dikt, borde tonsättas...bokmärker!
2011-10-05

    AA VIP
Vackert. AA
2010-11-08

  lisa"puzzle"svensson
en verkligt vacker hyllning till dina äldre!
2010-11-04

  Mejj
Värmande att läsa. Tycker om!
2010-08-24

    AA VIP
Fint och ömsint skrivet. /AA
2010-04-15

  Björn Donobauer
Din farfar sjömannen är stolt över dig, det kan jag svära på! Underbart skrivet..
2010-03-03

    Bodil Sandberg
En fantastiskt vacker dikt/sång min vän du skriver sannerligen så det går rakt in i hjärta och själ!att din farfar var speciell det förstår man !underbart fint säjer jag än en gång och sparar..tack!
2010-02-20

  Kristina Wallbing
Så fint och kärleksfullt om en älskad farfar! I denna dikt blir han levande!
2010-02-17

    eva m h
Vackert
2010-01-18

    leelee
Jättefin text om farfar, och jättefint skaldat!
2009-11-22

  Madjori
Hoppsan!
Vilken underbar sagoskatt, må den alltid finnas kvar....

Givetvis en stående ovation med stjärnmärkt bokmärke.
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP