Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sånt var livet. Postmortal dikt.

Maskrosrötterna dansar tyst i mina membran;
tankarna far kollektivt ut på stan,
här kan ingen med gott samvete stanna!
Från himlen regnar onåd och manna.

Ett beigegult kuvert damp ned i tamburen;
av Kungl. Postverkets postiljoner hitburen,
\"din skuld är för stor för den här världen.\"
Så jag tog mitt liv för Välfärden.

Det var december när jag for hädan;
julskyltningen var i full gång redan,
alla tänkte på sig själva och de sina.
Min död var ett piller eller en briserad mina.

Eftermälet var stundom ganska bistert att höra;
levande hade sällan nåt sådant nått mitt öra,
men nu var jag allmänhetens villebråd.
Döden var mitt värsta dåd.

Himlen var en sal av blommor och väldoft;
själv låg jag kvar invid kyrkan som stoft,
himlar är till för de som utan förtröstan tror.
Resten i själva myllan kvarblir och bor.

Bouppteckningen var ett skämt som de mina lärde;
intet fanns av substantiell finansiellt värde,
ett par hyllmeter, mest skrifter i religionsfenomenologi,
blev kontentan av min tidiga sorti.




Fri vers av Janjohan
Läst 1058 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-01-13 14:46



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
fantastiskt bra...gillar dödsstoryn
2011-11-03

  Yrre VIP
Lite sorgesamt skrivet men klarttänkt och ohyggligt bra formulerat för att vara utav en döing ;)
Applåder!
2009-11-23

  Lena Renman
Hej JanJohan

Jag kan relater väl till det du skriver.
Lena
2007-04-24

  Joakim P Udd
allmänhetens villebråd, ey? knivskarpt och glasklart skrivet.
2007-01-23

  Ninashine
Det var en trasig historia. Jag kunde ta åt mig delar av den, även om själva innebörden av död är skrämmande för mig. Vet inte om jag borde ha läst detta. Blev nästan lite rädd för dig...
2006-01-16

    Orm den gamle VIP
Ett beigegult kuvert damp ned i tamburen;
av Kungl. Postverkets postiljoner hitburen,
"din skuld är för stor för den här världen."
Så jag tog mitt liv för Välfärden.

Trodde inte att man kunde skriva tragedi i så få rader.
Fantastiskt!!
2006-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan