Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den enda dikt jag skrev den sommaren

Det jag levde av
är inte min föda idag,
och jag bannar att jag saknar det.
Ville jag vore ett ordentligt liv!
Ville jag trivdes med borgerliga tidsfördriv!

Ur led är tiden, nyss lampan släckt.
Vattnet i glaset uppdrucket, östersjöbräckt.
Det vilar en sorg över vardagstystnad och munkavlepräktigheten
som följde med summan jag betalte för lägenheten.

Så tystnade ytterligare en ungdom,
i en stilla medelålder inslumrad och käck.

Väck!




Fri vers av Janjohan
Läst 564 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-28 13:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
orden smyger in och förmedlar din känsla på ett förträffligt sätt.
2009-08-01

  Miss Mod
Denna text kommer nära, stiger in och stannar.
2009-07-30

    Orm den gamle VIP
Bra skrivet, hög igenkänningsfaktor.

Du har en distinkt röst - var rädd om den och tappa aldrig hoppet.
2009-07-28

    Orm den gamle VIP
Varför inordnar man sig i ett samhälle som jagar standard och status? Jag begriper det inte.

Lycklig vore jag med böcker och några pappersbitar nere vid havet - men istället går jag och lämnar statistikrapporter till överheten.

Fan, tänk att man skall behöva avsäga sig livet för att få föda på bordet.
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan