Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ofast ser man ingen skillnad,om man står en bit ifrån


Axplock ur xghost tankar Del.15 (Apan kontra människan)

..."Vad är det som skiljer människorna från aporna, förrutom att aporna är håriga och käkar bananer ? Men stopp ett tag, människan är både hårig och käkar massor av bananer.

Men visst, vi ser annorlundare ut. Hallå där, köp blåbär. Ser vi verkligen så mycket annorlundare ut eller beter vi oss konstigare, ärligt talat. Ja ,kanske lite ? Apan kan inte köra raggarbilar, inte spela boll som Zlatan, inte mörda oskyldiga, inte vanvårda barn och gamla.

Så visst finns det skillnader. Men är då apan smartare än oss då ? På den svåra frågan är man oense. Där går de gamla överlästa stofilerna i Lund bet. Summa summarum, så är vi slutändan förvånandsvärt lika, förrutom att aporna aldrig skulle komma på tanken att starta ett förödande kärnvapenkrig..."




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av T.R Ekman
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-23 05:38



Bookmark and Share


  Miss Mod
Ja vem är klok och vad är det, bra text.
2009-11-23

  Junitvillingen
Mmm, apor & människor är nog mer lika än vi tror, men eftersom människan är det största rovdjuret av alla så har vi nog en hel del att lära av t ex aporna. Intressant text du bjuder på, men hallå - jag behöver inte köpa blåbär, det har jag härhemma i frysen, hahaha;-))
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

T.R Ekman
T.R Ekman