Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här kändes det en liten stund


LJUSET EN STUND VAR DET HÄR

Plötsligt såg jag ljuset
solen strålade in i mitt rum

Kände för en stund lättnad
och glädje, för en stund kom
ljuset in in i min själ, i mitt hjärta
blev det varmt och skönt

Såg på mina fönster, när solens
strålar talade om för mig, hur
randiga dom var av allt regnande

Men vad bryr jag mig om det, låter
dom vara som dom är, putsar dom
det gör jag till våren

Kanske om jag frågar snällt och fint
när våren är här, så får jag hjälp
att få mina fönster, rena från smuts,
damm och regn

Lika plötsligt som det ljusnade, lika
snabbt var mörkret tillbaka, och regnet
fortsatte att strila ner från himmlen

Åter har mörkret tagit över, ser ut
på dom regntunga skyarna och
hoppas att solen snart är tillbaka
med ljuset och värmen




anits 23 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-23 13:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vi nodrbor har det svårt dessa mörka månader.
Hoppas på någon solglimt för dig i helgen
2009-11-26

  Eva Helene VIP
Ibland är ljusstunderna alltför korta.
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP