Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar efter en stressig kväll


STILLHET

Stillhet, är ett underbart ord, ibland känns det som
många glömt vad det ordet betyder och dess betydelse

Stillhet, för mig är att få tända ett ljus, blunda,
slappna av, glömma all stress, känna lugnet
komma till mig

Jag ser in i det brinnande ljusets låga, vill att
alla svåra och tunga tankar ska försvinna

Jag sitter och blundar, tänker på dig som så
många gånger vände din ilska mot mig, jag
kunde inte förstå, varför, vad jag hade gjort

Nu vill jag glömma, ser in i ljuset, vill genom
mina tankar få kraft, att söka sanningen, söka
mina rötter, veta vem jag är, var jag hör hemma

Du min Vän vakar över mig, dag som natt, ser
till att jag läker mina sår, som jag många gånger
undrat om det går att läka, du känner min längtan

Som är längtan efter en vän, som liksom jag, älskar
stillheten och lugnet, att bara sitta ner och vara,
inga måsten som förstör det lugn, som vi skapar
vid det tända ljuset

En hand som passar i min, en vän som ser, när
jag inte mår bra, inte säger något, stryker mig
över kinden, bara finns där för mig, just i den
stunden, vi ser in i ljuset, ler mot varandra




anits 23 november 2009




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-24 00:00



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Drömmen bär och skapar broar till verkligheten!
2009-11-26

  Bibbi VIP
Må alla Dina önskningar gå mot fullbordan med hast.
2009-11-25

  tom boreland
en mycket innehållsrik text
med lite psalmkänsla
2009-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Stillhet är en livsnödvändighet.
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP