Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kultur och natur


Äventyr i bokskogen


Har jag kanske hört fel?
Att böckerna i bokhyllan
mumlar bokstäver
när de inte läses,
ett bokstavsmummel
som lägger sig
som ett grått damm över deras ryggar…?

Stämmer det att böcker
som vi inte längre läser,
i ren frustration
börjar läsa sig själva
så att till slut
bara tomma sidor återstår,
men att ingen märker det,
då de aldrig mer plockas ut ur hyllorna
förrän de obarmhärtigt kastas
i pappersåtervinningen…

Stämmer det att böcker i sig
är en samling medvetslösa pappersark
med tecken och symboler på
som paradoxalt nog
kan medvetandegöra läsaren?

Den som har ett bibliotek
behöver ingen annan bokskog
Vitsipporna blommar där ständigt

/ A




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-24 07:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP