Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stressa, det får andra göra, jag vill ha lugn och ro


JULSTRESS

Ni bara springer runt, ingen vet vad den
andra gör, så är det på den ena sidan
av det stora bordet

På den andra sidan, jobbas det, inte
mycket blir sagt, mer än det som är
nödvändigt

Så blev vi färdiga till fikat, hade bara att
sopa upp barren som blivit efter kransarna
vi bundit rosetter om

Jag iakttar människor, ser hur dom bara,
ja vad gör dom egentligen, ingenting, det
är bara munnen, som hela tiden har en hel
del att säga

Det som sägs, det är ord för att försöka få
andra att jobba, man kan också låtsas söka
efter något i alla dom skåp och garderober
som finns

Där finns naturligvis inte det som söks,
någon ropar på mig, frågar undrar, ber så
vackert och snällt, kommer du i övermorgon
hjälper oss städa

Jag svarar inte först, så säger jag, om jag
mår bra, känner att jag orkar, så säger jag
hej, tar min jacka och går

Vi är flera som går samtidigt, vi var ju färdiga
med det vi gjorde, jag vill hem, ont i händerna
kunde inte ens hålla i knäcken jag fick smaka

Så som jag känner ikväll, vill jag vara hemma
pyssla med mitt eget, sticka, lösa korsord, jag
vill slippa tänka på advent och julmarknaden
på lördag, idag har jag haft nog, att orka med
mig själv




anits 24 november 2009





Fri vers av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-24 20:31



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
JUlen borde vara lugn och frid och stilla väntan - inte stress och hets
2009-11-26

  Eva Helene VIP
Varför firar vi jul? Inte är det väl meningen att vi ska bli sönderstressade och förstöra våra pengar på onödiga inköp?
Önskar dig nu en fridfull första advent, precis så lugn och skön som du vill ha den!
2009-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Själv vägrar jag att engagera mig i något som har med julen att göra.
Vad mig anbelangar är det advent (dock ICKE jul!) året runt.
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP