Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen bestämmer över mig


KVÄLLSTANKAR IN I NATTEN

Kvällen, håller på att gå över i natt
här sitter jag försöker samla mina
tankar

Lyssnar till regnet som slår mot rutan
känner mig trött och ledsen, försöker
att tänka fina och ljusa tankar

Tyvärr går det inte alls så bra, med en
rygg som värker, leder som svullnat
tappar nästan allt jag försöker lyfta
och ta i

Det var tänkt, inte av mig, utan av andra
att jag idag skulle hjälpa till, att ordna
plocka fram, städa inför julmarknaden
på lördag

Men se det blev inget med det, en lång
stund tog det för mig, att komma ur sängen
det kändes som evighet

Satt på sängkanten, tänkte, funderade
ska jag stiga upp eller lägga mig igen
jag steg upp, med mycket möda och ett
stort besvär

Så stod jag äntligen på golvet, bestämde
mig, jag stannar hemma, tar hand om mig
själv, ingen kan tvinga mig, att göra det
som jag varken vill, kan eller orkar

Ringde inte och sa, att jag kommer inte,
dåligt samvete för det kände jag inte av
mådde lite bättre när jag tagit mitt beslut

Så nu sitter jag här, försöker samla mina
tankar, om jag gjorde fel eller inte, mitt
samvete känns bra, jag behöver inte stå
till svars inför andra

Jag lever mitt liv, inte genom andra, som
vill så gärna vill bestämma vad jag ska göra
eller inte göra

Tänker aldrig mera ändra på mig, för att
andra tror sig veta, vad som är bäst för mig
jag vet vem jag är, och ska så förbli den
jag är




anits 25 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-25 23:53



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Starka beslut- du är en modig kvinna!
2009-11-26

  Eva Helene VIP
Njut av din dag utan dåligt samvete, för det behöver du inte ha!
2009-11-26

  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Jo, nog gjorde du rätt allt. Stå på! Hälsar vännen Fredrik
2009-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Det är en frihetskamp. Härligt att läsa om din oryggliga beslutsamhet i densamma!
2009-11-26

    sajo
Vet så väl hur du känner, att säga ifrån då man inte känner sig pigg kan kännas tungt. Försök ta hand om dig så gott det går
så att du lite bättre snart mår.

Bra skriftat och som vanligt gillar jag dina bilder.

Kramar från mig.
2009-11-26

  Bibbi VIP
Gott och rätt beslut!
Lycka till!
Du är värd allt gott i världen!
"Skäm bort Dig och ha det bra!"...brukar en bror säga till mig.
Applåd!
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP