Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så lite det behövs

Vi får inte jäkta och stressa
så vi glömmer bort
en medmänniska i nöd.
Ett vänligt ord
eller en uträckt hand.
Är allt som behövs
för att göra
en medmänniska glad.
Eller att resa någon upp
ur ett fördärv.
Låt ett ljus stråla ner
i det djupaste mörker
kanske kan det leda något
upp från mörkret.

När Jesus dog på korset
blev det först mörkt
sedan brast mörkret
och ljuset kom åter.
Så är Han ljuset
som du kan föra vidare
till en medmänniska
som vandrar i sitt mörker.
Ett vänligt ord
eller en utsträckt hand.
Så lite det behövs
för att göra
en medmänniska glad.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-26 13:06



Bookmark and Share


  anits VIP
Så underbara, fina och sanna rader
2009-11-26

  Junitvillingen
Visst är det så...det behövs så lite för att lysa upp tillvaron för en medmänniska...och VILL man göra det så FINNS det tid och möjlighet...att i ord eller handling visa att man bryr sig & bryr sig om - det kan få större betydelse för våra medmänniskor än vi tror.
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP