Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solen en underbar ljuspunkt


SOLEN

så visade den sig en liten stund idag

solen

vad gjorde jag då?

jo, jag släppte strykning, och det jag
höll på med, så glad att se den igen

äntligen

solen

jag kände glädje, trots värk och trötthet
så jackan kom på och skorna också, kollade
mobilen stoppade den i fickan, stavarna
höll jag på att glömma

så låste jag dörren, gick ut genom porten,
ljuset, ljuset det fanns där idag, med blicken
mot himlen, glädje i mitt hjärta, så gick ut på
en promenad

som jag länge längtat efter, när jag stått
i fönstret och sett hur allt varit grått och
mörkt, hur regnet öst ner, tvättat mina fönster
på regnets vis

nu stod äntligen ute, tog in allt ljus, kunde
andas igen, solen räddade min dag



anits 26 november 2009











Fri vers av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-26 23:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Snygg bild!
2009-11-27

  Larz Gustafsson VIP
Det gäller att ta vara på soltillfällena.
Här har den visat sig under några förmiddagstimmar.
Men nu ser det ut att dra ihop sig till nederbörd.
2009-11-27

  poetryGirl
så härlig
2009-11-27

  ULJO
Ja solen har lyst med sin frånvaro alldeles för länge. Var är den vackra vinterdagen under klarblå himmel?
2009-11-27

  Eva Helene VIP
Det blir soligt omkring mig av dina solskensrader och din vackra bild
2009-11-27

    sajo
Tänk att vi verkligen fick se solen ett tag det var skönt. Gillar din text. Man släpper det man tänkt göra och så går man ut och får luft och njuter en stund.

Gillar din bild med. Många applåder till dig.
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP