Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ny dag med nya utmaningar


FREDAG MORGON 27 NOVEMBER

Fredagmorgon, en morgon där vaknar jag
vaknat tidigt,känner mig utsövd, det var
länge sedan

Det är mörkt ute, när jag drar upp persiennen
ser jag, att det redan kommit bilar till
firman på andra sidan vägen

I fönstren lyser redan adventsstakarna,
det ser inbjudande och trevligt ut, så
jag frestas att tända min som står i
köksfönstret

Jag vet det är lite för tidigt, men det skapar
ett sådant lugn inom mig, att sitta en stund
med mitt kaffe, se ut genom fönstret, det är
ännu mörkt ute, klockan är bara sex, min dag
har redan börjat

Bilar åker förbi på vägen, en del kör fort, har
säkert bråtom, medan andra tar det lite lugnare
en dam kommer gående, ser henne i gatlyktans
sken, kan inte se att hon har några reflexer

Kaffet är slut i min kopp, häller upp lite till, tar
med mig koppen, ställer mig och ser ut genom
altanfönstret, det börjar lysa mer och mer i
fönstren i husen runt om

Jag har drucket upp mitt kaffe, dags att duscha
sedan åka till hembygdsgården, göra i ordning
bordet, där jag i morgon ska sälja vykort, almanackor
och böcker, där man kan se och läsa om vår bruksort



anits 27 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-27 07:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Då har vi aktiviteter att ombesörja både du och jag i morgon.
Jag ska läsa poesi inför publik.
Men innan dess tänkte jag ta del av vad de andra förmågorna har att erbjuda.
Det blir föredrag m m.
2009-11-27

  Eva Helene VIP
Det är gott att få vara i ditt sällskap på morgonen
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP