Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad som återstår av timret i ett förfallet gammalt torp berättar till ljudet av en bortglömd eld sin tysta historia,,


Hemsökta rum


"en ondska åldrig som berget inunder
dväljs i de där plankorna"


Rösten sprack på sista ordet, något som ingav
hela påståendet kanske den mättnad av tung
mystik som avgjorde hela saken
hennes ansiktsuttryck hade redan grundmurat
med sin solida torrhet vad allvarligt det var, att
alls något yppa om denna horribla hemlighet

hon blinkade långsamt, nästan slokande medan
en djup suck klargjorde att mer var att vänta

tystnaden fylldes av tickandet från uret borta
i hörnet, den gamla i allmoge färg dekorerade
moraklockan med ständigt svängande pendel

Så knakade det till i det gamla huset, vinden
utanför kastade sig mot norra fasaden och
ljuslågan på bordet flämtade till, trots att inget
drag kunde förnimmas i rummet

"... dess namn, det nämner man aldrig. Gör man
det gosse, ja då har man gjort bort sig, och det
duktigt.."


tystnaden kvävde själva luften i rummet och
den gamla gumman satt still som vore hon
mejslad ur själva väggen där hon satt med
händerna tryggt vilande i knut mot bordet

ögonen, de svarta, glimmade till i skenet av
den levande elden från ljuset i staken, där
som stearinet fällde tårar i stelnade små pölar
kring sig

ett vedträ small till i öppna spisen innan det
hasade ner i glöden med en torr suck

Blickar möttes, klockan stannade och vinden
utanför blev tyst, inte ens knastret från elden
gjorde ifrån sig så mycket som ett knyst

"... [kall suck],,"





Fri vers av Gawain
Läst 336 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-27 21:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Imponerande
2010-01-05

    ej medlem längre
utomordentligt snyggt!
2009-12-10

  Ingela Svenson VIP
Det slutar i spänning utan upplösning, skickligt, men man vill veta mer; Oh ja! Jag glömde; en dikt är en dikt och ingenting mer än det som står i texten finns ju!
2009-11-27

  Söder
Det här är tungt, det är ljuvligt. Poesi. Känslan du här förmedlar står bortom det förut sagda. Tack!
2009-11-27

  peter markurth
skickligt utförd i vanlig ordning
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain