Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morgon tankar den sista lördagen i november månad


LÖRDAG MORGON 28 NOVEMBER

Jag vaknar av att det låter något,
lyssnar, förstår först inte vad det
är, när jag hör väckarklockan, det
är den som ringer, så det tjuter i
mina öron

Det är mörkt i rummet, samtidigt
som jag tänder lampan ovanför
sängen, startar klockradion, det
är nyheter

Ligger och funderar på vad jag
drömt, minns inte riktigt, men det
måste vara något skrämmande
jag känner mig varm och olustig

Sätter mig upp i sängen, vill inte
gå upp, men lägger jag mig igen
somnar jag säkert om, och det är
ingen bra ide, då kommer jag för
sent till julmarknaden, och hela
min dag blir förstörd

Så jag sätter ner fötterna på golvet
och reser mig upp, ryggen mår inte
bättre idag, snarare tvärtom

Jag går ut i köket och sätter i gång
kaffebryggaren, medan jag väntar
på att kaffet ska bli färdigt, hämtar
jag tidningen

Försöker läsa rubrikerna, men är för
trött att se vad det står, kaffet är färdigt
häller upp en kopp, tänder ett ljus, sätter
mig vid köksbordet, försöker hitta lugnet
inom mig

Jag har bara tänt lampan över diskbänken
ser in det tända ljuset, smuttar på mitt kaffe
känner att nu börjar min morgon min dag



anits 28 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-28 07:09



Bookmark and Share


  tom boreland
en go början på dagen,
en riktigt go vardagsdikt
2009-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Frid och kraft från höjden över dig denna lördag!
2009-11-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP