Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga utan svar

Jag vill leva i nuet
inte fördjupa mig
i det förgångna.
Vill se framåt
glömma det som varit.

Men psyket och jag själv
går inte ihop.
Varför?
Vad är psykets innersta fråga
den jag inte kan besvara.

Oprofessionellt som människa
att ge upp
men när kampen känns hopplös
när viljan att kämpa
övergår i kaos.
Vad återstår?

Jag vill leva ett fullgott liv
men något
vill något annat.
Men det finns ingen annan
det är bara psyket
som spelar ett spratt.

Är det bara innerst inne
i mig själv
som jag finner svaret.
Är det där psykets innersta fråga
får sitt svar!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-28 23:14



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Ofta finner vi svaren i vårt inre, men det är inte lätt att söka inom när svårigheterna hopar sig & kampen känns oöverstiglig...även om vi själva omedvetet styr känslorna så är det lätt att inte se ljuset...Jag gillar din text, den berör och får mig att tänka till...visst är det så att psyket kan spela oss spratt, men orkar vi bara finns det mycket vi kan göra för att må bättre...dock lättare sagt än gjort. Läs gärna min nya text "Det ljus som själen bär":-)))
2009-11-29

  anits VIP
Vackra vemodiga tankar, men jag tror
att svaren finns inom oss själva, fast
vi kanske inte förstår det
2009-11-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP