Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det kändes så här ikväll


TANKAR I NATTEN MOT 1:ADVENT

Jag tycker om att gå till kyrkogården
tända ljus, minnas dom som en gång
funnits nära

Jag tycker om stillheten och lugnet,
som vandringen på kyrkogården ger mig

Stå och se ut över sjön, alla tider på
dygnet, alla årets månader

En tidig vårmorgon, när solen ljust gått
upp, höra fåglarnas vårsånger stiga
mot skyn

Varma sommardagar, sitta på bänken
just den bänk, som jag alltid sätter
mig på, vilar benen, stillar mig inför
dagen som komma ska

Hösten, när löven står i all sin prakt
med dess underbara färger, när vinden
tar i, vågorna slår mot stranden, då
finns jag där, med kameran fångar jag
allt jag ser

Vintern, när snön ligger gnistrande, en
stjärna syns på himlen i den klara vinter
natten, tända ett ljus, minnas allt fint
som en gång fanns

Jag känner inga rädslor, när jag går på
stigen mellan gravarna, ner till minneslunden
där jag stannar en stund, ser ut över sjön
och dom blånande bergen



anits 29 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-29 00:15



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Känner igen mig i det du skriver. Den ro och närhet till de vi har på andra sidan och även mig själv finner jag där. Det känns som om det är en vacker och fin kyrkogård.
2009-11-30

  ULJO
Jag kan känna den känsla av rofylldhet då får av vandra på kyrkogården. Jag tycker själv att det är rofyllt och det är viktigt att vi ibland får en stund av ro och får minnas de som en gång stått oss nära.
2009-11-30

    Maria Malm
Förstår känslan. är likadan själv.
2009-11-29

    sajo
Din bild talar till en i adventstid och texten gillar jag verkligen.
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP