Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden visar hur vädret var första advent 2008


SÖNDAG MORGON 29 NOVEMBER

Tidig söndag morgon första advent
vaknar tidigt, ser på klockan, känner
inim mig, jag behöver inte stiga upp
riktigt ännu

Så jag ligger kvar en stund, känner
att jag håller på att somna om, när
väckarklockan ringer

Så det är är bäst att gå upp ur sängen
trött efter gårdagen är det lätt att
somna om

Jag drar upp den ena persiennen
tånder stjärnan i fönstret, då smäller
det till, och det blir svart i hallen
och sovrummet, en säkring gick

Det tar tid innan jag hittar en
ficklampa som lyser, till slut finner
jag en, kliver upp på stegen två
säkringar har löst

Jag fixar dom, sen kollar jag vad
det var för fel på stjärnan, ser att
lampan är svart, drar ur kontakten
lampan byter jag när jag kommer
hem från kyrkan tänder ljusstaken
istället, det lyser upp i fönstret

Går till köket gör i ordning kaffe
medan det puttrar färdigt, ser
jag ut genom fönstret, inga stjärnor
syns på himlen, det blött på vägen

Det har inte varit kallgrader i natt
det ser inte ut att vara halt på vägen
det är skönt, slipper ishalka i dag
också

Kaffet är färdigt, häller upp en kopp
sätter mig i soffan i vardagsrummet
tänker på vad jag ska göra idag, säger
till mig själv, allt kommer att gå bra

Ser ut genom fönstret, det är inte
många fönster det lyser denna tidiga
söndagsmorgon första advent

Min kopp är tom, just nu vill jag inte
ha mera kaffe, utan ställer koppen
på bänken, gör i ordning badrummet
för att duscha

Tröttheten har gått över i lugn, känner
inom mig, det här kommer att bli en bra
dag, varför vara nervös, inget kan bli
fel, bara annorlunda



anits 29 november 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-29 07:42



Bookmark and Share


  Maria T
Säkert fick du vara med om en högtidsstund
i kyrkan på första Advent med vacker sång
och musik
2009-12-03

  En strimma av guld
En härlig känsla förmedlar du på ett fint sätt. Bra skrivet.
2009-11-30

  Eva Helene VIP
Adventsstämning i ord och bild
2009-11-29

    ej medlem längre
Fint...
2009-11-29

  stenen/ Yv Ericsson
Åh! Tack man blev inbjuden till morgonfika. Kände stor mysfaktor och gemenskap. Adventskram på dig!
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP