Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
testing testing...ljud ljud ljud...


det nionde brevet


det kom sju brev
sju oanvända berättelser
sju slutna system av drömmar

men historieskrivarna glömde oss
som bläcket rinner ut i trädets fjädrar
och skriver bladen vita

vi skar oss på papperet

den åttonde versen
vandrar längs handleden
och roterar runt skuldrans vinge

evaporerar i evighetens pupill

ingen orkar lyssna
på ett barn som skriker
eller ett ark som rymmer

vi sprättade sju brev
förbrukade sju berättelser
och jordfäste drömmarna djupt

jag kysser ett sista brev
på ditt nyckelben, älskade




Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 1174 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-11-30 16:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så beroendeframkallande är den... kom bara o tänka på, du skulle läsa in 'völvans spådom' i denna stilen, om du var uttråkad nån gång, hade vart perfect :)
2011-02-27

    ej medlem längre
älskar det, också speciellt med uppläsningen, helt underbar häxighet
2011-02-27

    Andreas Brolin
gillar

drömskt

svävande

Mvh/Andreas
2010-01-06

  Marie Arouet
Vad spännande! Cykliskt, mytiskt. Gillar sjutalet. Att det blir nio... ja, det händer något där. Ett öppnande? Jättefint!
2009-12-01

  Smultris
jag tycker om hur du låter mig läsa allting mellan raderna, precis som jag vill, göra min egen tolkning och hitta min egen betydelse.
sen är det en del i denna dikt som för mina tankar direkt till *paper cuts" med C.C men det är inget fel med det förstås ;)
2009-11-30

  Eva Langrath VIP
Intressant text som sätter igång tankar åt olika håll och en väldigt fin uppläsning
2009-11-30

  peter markurth
bra
2009-11-30

    ej medlem längre
fin
2009-11-30

  Litage
Känns väldigt ärligt på något sätt, mycket fint!
2009-11-30

  wayward - taiga
coolt!

ljudit judit. :) riktigt snygg tyngd i rösten.

impad!
2009-11-30

  Nina Ahlzén
så läckert och vackert läst.
2009-11-30

  Line W
Väldigt poetiskt ;) Kram
2009-11-30

  thyra
Många applåder här! Vackert både text och uppläsning! Du har en underbar röst för uppläsning. Finfint!
2009-11-30

    Göte Holmlund
Brevvänner..var finns de nu? Dags för en vuxenvariant av Kamratposten..eller den behöver inte vara mognare..de vuxna kan ju bejaka barnet i sig kanscheeeeeee
2009-11-30

  Daniel_78 VIP
en gång i tiden var det lite magiskt att få brev på posten
nu är det något annat

här lägger du in en ny (brev)växel
och spräcker ljudvallen
, öronbedövande du-va
2009-11-30

    ej medlem längre
häftigt läst, bra skrivet
BRAVO
2009-11-30

  himlens hemlighet VIP
ljudit bejbi ba
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP