Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hjärtpunkt

 

det finns en punkt
en hjärtpunkt i det inre, där talar ordet
alltid levande

det är sant att det finns behov av att lära sig höra denna punkts uttal
skilja det från subjektiv önskan till objektiv dröm

handlingen i den objektiva sfären är en ren skärande linje
mer eller mindre en skarpslipad kniv
faktum är att den seende kan se ljuslinjen i luften
den subjektiva gärningen
subjektiv önskan är en omgjord sanning
den passar mest den egna själen
inte ens det ty i slutändan kväver denna önskan själen till ramaskris längtan

på alla förpackningar finns det en finstilt skrift;
egentligen är det denna skrift vilken gäller
det är hjärtats punkt




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-02 13:56



Bookmark and Share


    Bo Bjelvehammar
jag tänkerpå det storslagna INGET JAG UTAN ETT DU
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser