Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rotknä

 

 

 

droppe skuttar in i skål med

vatten

 

droppar dansar

väter

ögats torka

 

droppe ler skänker

 

 

 

vad

skänker droppen dig

 

 

 

 

slagvida vandrar lie

drömmer

ställd i hörn

 

ladusvala svirrar

en pil i vind

 

lien minns handen

sångerna

fälten

 

 

schack

matt

 

 

doft ur bröd

 

 

 

 

springer du

genom trädens öppna kronsalar

 

däri fönster öppnar

bladens skrifter

 

viskningar ur

märg

 

 

 

 

följer du viskningarnas börd

låser du upp med

diamantljus

givet av

silverhänder

 

 

denna skära är en oblat

given av en

silvermoder

 

ej sårar skäran

ej fäller skäran

 

skäran vaggar dig där du springer

 

ej genom

 

med

 

 

sätt dig här vid källan

vila

vila

dig stilla

 

vila ditt huvuds tankeupprivna

vad nyttjar dessa tankeskäror

 

skåror i bark

trädet blöder bärnsten

 

 

vila ditt huvud

ditt

tankeupprivna här

tätt intill i jordens rotknä

 

 

 

så skall jordens hjärta smeka dig hel

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 317 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-08-31 10:55



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ge akt på Moder natur, och dennes förmåga att öppna upp och läka, lindra.

"Droppen" svalkar och skapar förutsättningar för liv.
Trädens öppna kronsalar däri fönster öppnas. Viskningarnas börd låser upp.
Din tankes upprivna får tröst och vila mot jord och rotsystem.
2020-09-01

  Yrre VIP
Så underbar rader och slutet, så fin
2020-08-31

    ej medlem längre
Ett med elementen är dina ord och man kan bara fullt ut läsa, lyssna, känna, njuta av och häpna över deras smekande och uppfriskande kraft och förmåga.
2020-08-31

  Kajan VIP
Kan inte annat än applådera, märklig och märkligt fin; det befriade språkets fanbärare är du.
2020-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser