Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silver kalla

 

 

med gyllenhjärta

svävar du

 

sann kunde du vara

 

 

 

 

floden stiger

smeker bergets klippblad

 

stränderna sätter sig ned

blåser i snäckor

 

 

andas

 

andas

 

andning

 

 

snäckor

pilgrimsfärder

 

 

 

stegen följer jordens hjärtslag

 

 

 

fågel landar i trädets kalligrafi

rede

 

redo

 

flätas

av fingerbörd

 

 

månen häller silver i hav

 

du

 

 

med silverfjäder

rör du vid källans åder

 

 

viskar

 

med toner stigna

ur röd sand

 

 

 

ökenhäger håller dockorna trådar

knypplar spets skänker udd

 

 

 

med ömhet

känner dessa folk

 

öknars väsen

 

pyramiden en

soldroppe

 

 

 

uddén tecknar silvermärg

 

 

 

med silverfjäder

målar du

silverkalla

 

 

bjuder ur denna kalk guldnektar

 

 

där

sträcker du syn

utan manglade

fotspår

 

 

 

med silverfjäder målar du silverkalla

bjuder ur denna kalk guldnektar

där sträcker du synvingar

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 369 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-04 11:35



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"stränderna sätter sig ned
blåser i snäckor" - utsökt

"pyramiden en
soldroppe" - fabulöst

silverkalla - blomma för mörka hörn
men med nektar av guld


2020-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser