Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ståndpunkten

 

bäcken floden är vild i vårens andetag
i regnets strömmar
för den skull vredgas icke bäcken den avskär icke delen

men, för att det icke skall bli störtfloder manar den överflödsglädjen:
var stilla
för att stegen, gärningen skall bli oavlåtlig
icke övergiven levande erfarenhet måste du känna rörelsens avsikt
följa den – leda den in i rätt strömfåra
därigenom är avsikten ren

avsikten smutsas icke av bottenslam eller bredvidliggande jordar
meningen s innebörd blir nåbar
ståndpunkten lever
ståndpunkten är en knopp vilken slår ut

de övade stegen
kände rörelsen

då du ser älgen förundras över den tunga kroppen
denna kropp är hav är vind
upplyft är den
in i rörelsen

in i den totala rörelsen

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-02 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser