Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anteckningar från lund, bryssel, barcelona, paris, malmö, kristianstad och fucking stockholm, upphittade i en nerspydd jacka


min hjärna är en radio inställd på en död kanal

´








fingertoppar i mammas hår;
en himmel spräcklig
i hennes händer;
orange
och mörkblå samtidigt



någon har böjt träden
slickat gräset
och svikit snön
någon har satt ett svek
i hennes såriga knarkarhjärta
och lovat för mycket
ännu en gång



göteborg för satan
andralånggatan och pubarna där
som krokiga tänder i gommen;
vi putsar
våra tempel,
vi masserar
våra bölder



välkommen till lund, fuckville,
de sminkar sina anleten
med exkrementer
lär sig nya ord
terroriserar arbetarklassen



malmö, värnhem, platta ytor, parker,
ihoppressade ansikten,
ganjapiloter;
jag ska aldrig
äta en falafel igen
någonsin



otrohet i blodet
saknad i din sperma,

din mun
begår synder ditt hjärta
betalar priset för



sthlm igen:
de har byggt ett F1-hotell
på min gamla skolgård
det var samma hotell
som de där
flickorna
blev filmade och våldtagna



barca, girona och spanjorerna
med de svarta ögonen
jag ser havet
och alla kvinnor
med sina oändliga oceaner
på sina
spruckna läppar



helvetes jävla sthlm igen:
allt som behöver sägas
om staden
vilar i mina fingertoppar

men jag upptäcker
att jag upprepar mig:

jag är Robert W



ljudet blir en pil som sätter sig
som en ström av ljus i mitt hjärta
och kroppen brinner men det
finns ingen benso att tillgå
och allt jag kan göra
är att låta den turkiska kvinnan
ta hand om mig



paris är ett mörker penetrerat av ljus;
jag äter sniglar
ostron
kräks ut ett hav, inte redo
att lämna stränderna ännu



jag skriver en dikt
om mitt misslyckande

om mig själv
som människa,
om en värld som kunde varit
om jag inte
funnits här

för att förstöra dig

























på teve säger en svensk soldat som skjutit
ihjäl afghanska talibaner
att det känns lite som när ens lag gör mål
i fotboll

jag tycker det är en rolig kommentar


















Fri vers av Robert W
Läst 894 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-12-06 16:54



Bookmark and Share


    Deckard
Den här svider.

"om mig själv
som människa,
om en värld som kunde varit
om jag inte
funnits här"

Mitt i prick.
2009-12-11

  am
Du har din egen röst. Dina lång-dikter är de enda jag kan läsa här på poeter.se utan att tappa intresset. Slutet berörde mig särskilt.
2009-12-08

  Sländan
mm. så är det. bästaste du.
2009-12-07

  Lola
Där är du ju, Robert.
2009-12-06

    Sundance Kid
såg också det där på nyheterna, sjukt kul.
bra skrivet, som vanligt, tycker jag
2009-12-06

    Melona
ja, jävlar.
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W