Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolt över att blivit påpucklad och repad av livet

 

 

 

Fyller en kapsyl full med polermedel och häller det på

den gamal kökshanduktrasa med älgar på. Gnider in

det på kopparkastrullen och låter det verka tills ytan

är askvit och matt. Polerar sedan monotont runt runt,

tills sen högblank cirkel träder fram och som sedan växer

sig hela vägen runt.

 

Till sist står jag och beundrar mitt jobb med att fått den

skinnande ren och nu med fullt synliga repor och bucklor

som stoltserar med att den har använts.

 

 

 




Fri vers av Popcorntankar
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-06 17:52



Bookmark and Share


    J. Herward
härligt hur filosofiska och livsbeakande tankar kan virvla runt i ens huvud när man gör vardagssysslor sådär.
väldigt bra skrivet indeed :)
2009-12-08

  sulimaa
Sant ...ska synas att man upplevt...
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar