Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i natten


OM JAG KUNDE

Jag tänker ibland, har en önskan
om att kunna måla, måla en tavla
med träd, en liten stuga vid en sjö

När dagen har varit mörk, och natten
närmar sig, önskar jag kunde sjunga
en vacker visa om kärlek och längtan

När ljuset inom mig vill slockna, tar jag
fram min penna, mitt block försöker att
skriva några ord om fåglars sång, om
ljuset, som trots allt mörker finns inom
mig

Jag kan inte måla, men en dag ska jag
lära mig, måla en tavla att hänga på
väggen bakom kökssoffan min, en tavla
med blommor och fåglar och några vackra
ord om kärlek och tillit

Jag kan inte sjunga, det sades till mig
i skolan en gång, men jag vill så gärna
sjunga om tro hopp och längtan, om
en längtan till dig, som har en hand som
passar i min

Jag tror mig kunna skriva orden, som känns
rätt och bra för mig, men jag vet att det finns
stavfel ibland, att en bokstav blivit utbytt
mot en annan, då blir jag glad, när någon
skriver och berättar det för mig

Jag målar ibland fast det inte ser något ut
för världen, jag sjunger gärna och hellre än
bra, när jag går här hemma ensam och allen
skriver det gör jag jämt, en penna ett block
och en kamera, det och min tro finns alltid
med mig



anits 15 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-15 23:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Att vara kreativ oavsett om man skapar en Chagall eller en Birgit Nilsson är det viktigaste av allt.
Härligt fin dikt
2009-12-18

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene här.
Applåd.
2009-12-17

  Larz Gustafsson VIP
Det viktigaste är att man själv uttrycker sig, inte vad andra tycker om vad man gjort.
2009-12-16

  poetryGirl
visst kan du.....!
2009-12-16

  Eva Helene VIP
Du målar så vackra ord och dina fotografier är välvalda och samstämda
2009-12-16

    ej medlem längre
Min mormor sade att var fågel sjunger efter sin näbb när jag sade jag inte kunde sjunga. Skriva kan du det vet vi, och jag slår vad om att du kan måla också man måste bara våga... Fint skrivet!
2009-12-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP