Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grå betong

Rostiga höstlöv ligger fastklistrade på balkongräcket i grå klump av betong. Dis och damm täcker de otvättade fönstren som stått på glänt så många år. Drar en tändsticka längs asken och låter stickan brinna, falla till nästa balkong. Drar en ny, låter den nudda min lugnande pinne och tar ett bloss. Vattendroppar tävlar mot varann på köksfönstret, vem är snabbast, vem är bäst, vem försvinner först. Mitt sista bloss, mitt sista skärsår, min sista titt ut mot förortsdimman. Vad är liv till för om inte leva? Vad är liv till för om inte veta när man ska avsluta det? Vad är livet värt att leva om man inte lever? En levande död flicka står på balkongräcket i grå klump av betong. Tittar ut i dimman, hon har tagit sitt sista bloss, sitt sista skärsår, sin sista tablett - för att fullborda avslutet på det hon inte har.




Fri vers av lemon
Läst 372 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-18 09:17



Bookmark and Share


  Caroline Lundström
för att sista meningen gör texten övertydlig.
2010-03-05

  Caroline Lundström
Väldigt bra formulerad. Berörande, och kraftfull.
Men jag skulle tagit bort sista meningen om jag hade varit du!
2010-03-05

    Char-Lee
jävligt tung..
levande död..
fick mig bara tänka på denna film som man känner igen sig i
http://www.youtube.com/watch?v=C8aFxk0aUuU

2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

lemon
lemon