Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna text då problemen inte var fria....


En stund i \"mitt\" liv

Idioter bråkar, jag är full.
spyan i halsen, ramlar omkull.
Du är inte där, tar mig upp på egen hand.
jag gråter, har blodiga kläder och bruten tand.
Ragglar hemåt, skjortan trasig, ramlar ner i ett dike.
fortsätter min vandring, kommer hem.
lägger mig i sängen och drömmer om ett himmelsk rike,
utan våld, fylla och utan ordet knulla,
men i verkligheten är faktiskt mäniskor fulla.
vaknar dagen efter, stapplar fram, tar fram en kam.
fixar håret, tvättar såret, intalar mig själv att detta var sista fyllan detta året.
Lagar lite mat, tvättar min kläder, en kompis ringer, blir massa prat.
kvällen lider mot sitt slut, ligger i sängen, måste dränka mina sorger, måste ut.
tar bussen ner till staden, vandrar ensam runt.
går in på en krog, dricker mig full, bråkar med vakten över strunt.
blir utslängd, förnedrad och slagen, undrar vad jag gjort för fel.
vakten säger att jag druckit en hel del.
godtar det, och inser att dansa naken på bordet kanse var för mycke
och jag om vakten nu börjar fatta tycke.
frågar om hans nummer, skulle aldrig funka, utan alkohol e jag inte gay.
går till nästa krog, raggar upp en villig tjej.
flörtar, tafsar men åt mig hon bara skrattar. ber henne dra åt skogen,
går till toaletten för att lätta trycket, förstår då att jag glömt mina kläder på den andra krogen.
polisen kommer, ger mig en filt, kör mig hem, klockan blir tre.
tar en dusch, börjar nyktra, får ångest men tar en kopp te.
sätter mig i soffan, blundar och allt bra snurrar, somnar sakta in.
drömmer att du var här och jag var din.
historien går mot sitt slut, måste försöka sova.
en sak är säker, att jag är trött, och jag har skrivandets förmåga.





Fri vers av Melt
Läst 258 gånger
Publicerad 2005-10-24 02:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Melt
Melt