Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Violblåsvart

Jag var inte härifrån
Hur många sätt kan jag skriva det på?
Jag har gener från insidan av en cell
och från ett hjärta som tillhör Gud
Hur kan jag skriva det till dig
så att du förstår?
Det är en konst
Jag minns att vi stod där nere
Vet inte vilka ni andra var
Jag hostade sanningar
ni andra gick omkring och letade efter något
Vad gjorde jag
Jag visste att jag var ämnad för något där uppe i ljuset
Och nu står jag här uppe
Och min framtid är ljusnande
Låter bekant
som slagord över krigshärdar
Vacker
Men jag är inte härifrån
inte på mils avstånd
Och det är okej
Jag är inte härifrån
Hur många gånger ska jag berätta för dig
om mina tatueringar?
Om tomma timmar inuti kalendrar oh klockor och tristess utan like?
Hur kan barn som jag välla in över mållinjen som vinnare?
Hur kan barn som jag bli vuxna utan att först gå vilse?
Jag gick verkligen vilse
Vet ni, jag trillade dit och gick ner mig i något dunkelt
som krävde tårar av mig
Ingen kan väl tro det nu, nej, ingen skulle kunna tro
att jag suttit på ett fult parkettgolv i en lägenhet i en ful stad och skrivit ledsendikter.
Se på henne nu, säger de
Och jag har lämnat gråten
Jag har faktiskt det
Men jag var inte härifrån
Mitt svart skimrar i violblått
min vän




Fri vers av Vildljus
Läst 186 gånger
Publicerad 2009-12-29 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildljus