Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När döden blir din lön


GLADIATOR

Havdold i skuggor – är sandfylld arena
dock bländar solrest- Retiarius allena
blödande skärsår – han stoppar med sand
bruten treudd – vilar i hand
Secutor på knä – orkar ej stå
krafter borta- - mod likaså
tre djupa sår- bröstkorg är märkt
av Retiarius – trots brynja stärkt
rusigt publikhav – vrålar av hets
Secutors öde – mötte treuddig spets
dofter av blod – dofter av död
omger Retiarius – han besatte mer glöd
stridens belöning – bröd och cell
sår omskötta – till nästa duell
tre år av strider - av barbari
för ett sant löfte – om att bli fri
gnuggar ögon – från svett salt
vilar i skugga – tills Claudius befallt




Bunden vers av Lars E A Westlund
Läst 162 gånger
Publicerad 2009-12-29 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E A Westlund