Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnan

Följa stjärna, ett stycke på vägen,
inte nog för att hitta hem
Annars ej annat än inbillad sägen
Den vise går längre än så
Om barnet från Bet-lehem
endast dåren tycks förstå

Stjärna växte, en nova benägen
lyste på arvet från Sem
Tider sällan rätta utgångslägen
Endast sådd vi skörda må
Därom vittnar de fem
Bakåt leder den framåt vill gå

Endast ljuset i mörkret leder ända hem




Fri vers av Regular
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-31 14:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Välskriven...
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular