Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: tk.

från 2008 men ändå samma...




nu virvlar nya året fram...

 

nu virvlar nya året fram
med knatter knall och glitterglam
kvällens väntan flöt ganska fort
att önska Gott Nytt gick som smort

går nya året ej vår väg
lyssna inåt blunda och säg
hoppet ger vår tanke vingar
som rätt ofta glädje bringar

 

(c) tk.

 

Här samma i jambisk fyrtakt:

 

nu virvlar året nytt sig fram
med knatter knall och glitterglam
och kvällens väntan flöt så fort
att önska Gott och Nytt var stort

om året Nytt ej gå vår väg
så lyssna, blunda, tanken säg
och hoppet giver tanken vingar
som oftast rätta glädjen bringar

 

(c) tk.  ändrad 2010-01-09




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-01 15:09



Bookmark and Share


  Anna*
Så sant. Gillar särskilt första stroferna!
2010-01-06

    baruk
Fint med året, som "virvlar fram"! Och här gäller det sannerligen att "lyssna inåt"! Hoppet ska ge våra tankar vingar och dessa ska i sin tur ge glädje. Därom hoppom vi!
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra