Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kindben

Skenor tar mina fingrar längs dina slipade kindben

Det går en obevakad motorväg från dina ögon

Ingen ser att dina tankar drar förbi i olaglig hastighet

Nerklöst i ryggradens kotor ligger en nationalsång som borde ha sjungits i det här landet vid det här laget

Men numera går det omkring män och kvinnor i för stora kosymer

Och hon med slipade kindben och röst med ton av raspig och mörk sanning
ligger i återvinningslådan på IKEA

På varje nagel flinar ett rubinrött skämt format av billigt nagellack

Runt din midja löper svarta smala band

Ni har inte här att göra

Du skrek och vi hörde på mils avstånd

Det var vinter

Vart fanns vi när eldarna brann och brann i dig?

Jag skriver om konturer, men jag menar alltid DIG

Du har allt och jag följer bara med

med mina fingrar
längs dina slipade kindben





Fri vers av Vildljus
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-03 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildljus