Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

väg

 

och där synes en väg
den slutna handen

handen knöt fingrarna samman
kronan slöt bladen samman
dolde tecknen för världen

den slutna handen;
ett ägg är i din hand
du vet att ägget i skalet bär vita bär gula
du vet äggets formspråk
äggets symbolbild

ett ägg är i din slutna hand

öppna åter handen
slut handen sakta

känn
upplev rörelsen

vad är det du gör
vad

du sluter luften inom
du ser det ej men;
i din hand är en luftpärla
du har pressat samman luft
luften värms i din hand

öppna nu handen

sakta

känn
upplev
gesten

och där synes en väg

en öppnad hand bjuder in samtidigt tar handen emot

det är att bjuda in i två riktningar

och där synes en väg

i livet händer det sig ibland att vägarna ej är synliga

lev med orden;
är detta verkligt

verklighet

är det liv jag lever verkligt;
det liv du lever är verkligt

minns

vägen är där
och där synes en väg


i den slutna handen
”komprimerad”

i den öppna handen;
hon lyfter dimman
ur sjön ur havet

över sitt vara
vida är hennes vingar

dimman skingras
vägen är där

mjukt seglar båten in till strand
och där synes en väg

vägar är i allt
överallt
med allt
för allt
till allt

synliga eller osynliga

och där synes en väg

vandra den osynliga vägen

med

upplevelsen av att ha fotfäste
du har fotfäste

och där synes en väg




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-03 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser