Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu lyckan föddes snabbt...(sonettförsök)

  

I tankars saknad uppå ålderns höst

då inget annat bryter drömmens runda

När pulsen lugnat sinnet vill vi blunda

I tanken sinnligt smekes hennes bröst

 

Om livet låtit leva drömmen skön

Nu bitter sorgens tårar rinner tunga

då drömmens ögon vackra blinkar unga

Nu sitter gjuten hennes blick så grön

 

Så kommer lyckan öppnar önskan dín

men året runnit nästan nära åtti

en gumma låter honom vakna upp

 

Du? Minner nunan dig om pigan Linn?

Hans ögon, dessa lyser nå´t gott i

och tummen visar, här är trött din tupp!

 

(c) tk.  2010-05-09

 




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-06 00:05



Bookmark and Share


  Anna*
Egentligen är det bara följande strof som skulle behöva tittas över...

"Nu lyckan vara född, en önskan slår in"

Ett förslag:

Nu lyckan född, en önskan som slår in


I övrigt är det helt strålande!!!!
2010-01-06

  Anna*
De två första verserna flyter med elegans medan de två sista är lite knöliga. Tycker du är fantastiskt duktig! Applåd
2010-01-06

    ej medlem längre
Alltså..du är ju helt fantastisk! Du fick kläm på vad sonett handlade om efter att ha skrivit en enda, vi andra vi sliter hund ännu. Klockren sonett så vitt mina kunskaper räcker till att bedöma. Étt vackert budskap med vackra ord och fina rim i en vacker form. Kan det bli bättre?
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra