Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kylan den ser ut att fortsätta


IDAG BLEV JAG TVUNGEN ATT GÅ UT

Idag blev tvungen att gå ut, jag skulle inte vara
ute länge, men klädde på mig ordentligt

Väl påpälsad tog jag mina sopor, stoppade
bilnycklarna i fickan och gick ut

Ute var det tyst, ingen var ute, en bil åkte
förbi på vägen, det knarrade under mina
skor, där jag gick på gången, på väg till
sophuset

Kylan gjorde ont, riktigt ont, stannade
en stund i sophuset innan jag gick ut
i den stränga vinterkylan igen

Så var det bilen jag ville kolla, ville veta
om motorvärmaren fungerade, så glad
jag blev, den fungerade, skönt

På väg in kom en granne ut för att rasta
sina hundar, dom ville inte gärna vara ute
men dom måste ju ibland

Dom är så fina, vet inte vad det är för sort
glömmer att fråga varje gång vi möts, som
tur är har dom tjock päls, så dom klarar
kylan ganska bra

Jag var inte ute många minuter, men när
jag kom in kände värmen slå emot mig
var jag glad, att ha varmt och skönt, när
jag kom in

Så har det inte alltid varit, så jag är så glad
och tacksam att ha det varmt och skönt, inte
behöva kämpa för att få upp värmen i rummen

Rinnande vatten som inte fryser när kylan
slår till, inte behöva springa i trappor för att
kolla att det brinner i kaminer, att vattnet
inte fryser

Trots kylan som gör att jag har svårt att
vara ute, så njuter jag att se ut genom
fönstret, se snön som gör att allt blir ljusare
våren närmar sig



anits 6 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-01-06 23:35



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
När kylan gör ont är det nog absolut skönast att vara inomhus.
2010-01-07

    Maria Malm
Våren och ljuset, som är på väg, vi får stå ut så länge, se det fina.
2010-01-07

  Eva Helene VIP
Tar fasta på den sista raden "Våren närmar sig" och jag ska upprepa den som ett mantra hela dagen . . . . .
2010-01-07

  aol
gillar dina små pärlor i vardagen kram.
2010-01-06

  Larz Gustafsson VIP
Snygg bild.

Själv har jag varit inne lejonparten av dagen.
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP