Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det kommer mer och mer för varje dag


LJUSET DET EFTERLÄNGTADE

Idag såg jag ljuset, det varade lite längre
ljuset det efterlängtade, det värmde i hjärtat
själen blev lugnare, kände ro och frid


En blå himmel med lätta vita moln, ett rosa
skimmer kunde jag ana bort mot dom blånande
bergen

Ett magiskt skimmer, som gjorde januaridagen
till solsken och glädje, trots kylan som ännu
håller världen och oss i sitt grepp

Jag känner förtröstan och en förväntan inom
mig, våren nalkas, den går att ana nu, äntligen
snart är det dags att ta fram frökataloger

Drömma om det som väntar, om fröet som blir
till vackra växter, en vacker blomma, kanske
något att äta, som man själv odlat fram

Jag sitter här det är tjugotre grader kallt utanför
mitt fönster, ljuset jag såg idag fick mig att längta
drömma, om den tid som väntar, den är inte långt
borta

VÅREN





anits 7 januari 2010






Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-01-07 23:17



Bookmark and Share


  ULJO
Mörkret går nu sakteliga mot ljusare tider. Tag var dag som den kommer och följ ljusets framfart, snart är det midsommar igen, även om man inte kan tro det just nu. Härlig text och en mycket vacker bild.
2010-01-08

  Eva Helene VIP
Ska snart börja plantera om mina krukväxter och ta fram frökatalogerna och drömma om en spirande vår
2010-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Snygg bild!
2010-01-08

  Larz Gustafsson VIP
"Små lätta moln", som Pugh sjunger.

Ja, vi hälsar den redan nu. Övertygade om att den skall infinna sig. Med naturlags nödvändighet. Våren.
2010-01-08

  Catharina Edin VIP
Älskar nog alla årstider. Men det är onekligen något alldeles speciellt med att plantera fröer - det är det!
2010-01-07

  Bibbi VIP
Skriver under på aol här.
2010-01-07

  aol
personligen älskar jag även nuet i en isande kall januaridag,vad vore sommaren utan vintern, för annars föddes ju ingen sån längtan, kram vännnen
2010-01-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP