Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på väg till mina fyrbenta vänner


EN KALL MORGON

Det är en kall morgon, ser ut genom fönstret
ser på bilen, ser att rutorna är fria från is

Skönt tänker jag, släcker lyset i lägenheten
tar det som jag behöver ha med mig, för en
dag med två underbara hundar

Kylan gör ont, när jag går på gången, hör jag
hur mina skor knarrar i vinterkylan, jag låser
upp bilen, startar den innan jag drar ur
motorvärmen

Skönt det är varmt i bilen, så åker jag, när jag
kommer ut på den större vägen, ser jag att det
skymtar av något, det är en man i mörka kläder
och inga reflexer

Han hoppar åt sidan, pekar finger åt mig, tänkte
först jag skulle Stanna, säga åt honom att sätta
på sig reflexer, när han är ute i mörkret

Så närmar jag mig huset, dar mina fyrbenta vänner
bor, jag parkerar bilen, tar mina saker, låser bilen
inte ett ljud hörs innifrån huset

Jag låser upp dörren, öppnar och går in, och där
står dom, viftar på sina svansar, välkomnar mig, jag
klär av mig så fort jag kan, när skorna är av, då blir
det en rejäl hälsningscermoni

Dom hoppar och skuttar visar sin glädje av att få
sällskap, vi rullar bollar och valpen jagar den, fram
och tillbaka, så sätter hon sig framför altandörren
vill ut och göra ifrån sig

När hon kommer in vill hon bli klappad, sen går hon
och lägger sig, det står inte på för jag hör hon snarkar
Bongo han har redan lagt sig, vill ha sin plats för sig
själv, så han passade på att lägga sig på den lilla när
Alba var ute

När hundarna somnat kommer katten, kryper upp
i mitt knä, stryker sig mot min kind, kan ana hans
tankar, nu är det min tur att få lite uppmärksamhet


anits 9 januari 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 1440 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-01-09 00:21



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja vad vore man utan sina små djurvänner här hemma?
2016-02-16

  Michaela Dutius
Underbara ord om ett underbart välkomnande!
2015-09-20

    sajo
Av din härliga text om så trogna vänner känner man sig verkligen inte ensam har jag förstått. En sådan härlig bild och inte behöver jag vara rädd heller.
2010-01-10

  aol
gillar dina pärlor,så mysigt, kändes som det var jag som lekte,
2010-01-09

  Eva Helene VIP
Att få umgås med två pigga hundar och en liten kärvänlig katt - så fint du skildrar det!
2010-01-09

  Catharina Edin VIP
En härlig liten historia - och den lilla valpen, så söt -
2010-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Kul med hundar!
Kylan är mindre angenäm.
2010-01-09

  Bibbi VIP
Låter helt underbart.

Lycka till!

Varm kram!//Bibbi
2010-01-09

  Christine Sabel
Fiin! Fängslande historia!
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP