Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vildljus

Nyheter tatuerade på benblekt bröst
Skimrande gråstenskall höst
Väntar på tedrickar-tröst

Med pannan mot snökristallkallt fönsterglas
raggsockar på såparent mjukt knarrande golv
och tankar spunna av minnesbildssocker

En lätt lutning mot bokhylledamm
bortanför hunger och murar av ingentingmörker
Vildjus blåser mod med drakeldslungor

Väggar kala med kartmönsterblinkningar
Syns när man blundar och känner
med trafikskadehänder

Vildjus tål tonvis av sågtandslögner
hon maler ner idiotiögon och elakhjärnor
skickar det vidare på löpande band

Bokmärkeskungar ligger platta mellan blad i hennes böcker
Prinsesstårar lirkar ibland upp dagbokslås
Det torra därinne väts till varmverklighet

Slickar upp tappat mod
och dansar Vildljus
brinner upp över strandkant

Niger mot livshärlig känsla
och vandrar i vassen mot
prinsvacker dröm






Fri vers av Vildljus
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-09 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildljus