Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar idag när det inte varit varmare än -20 grader


KYLAN DEN HÅLLER I SIG

Kylan den håller i sig, sitter innanför mitt fönster
ser hur någon vågar sig ut, dom ser ut att ha
mycket kläder på sig

Mössor som går långt ner över öronen, halsdukar
så ansiktet nästan inte syns, vantar, tjocka jackor
och byxor

Så kommer det ett par, ingen av dom har mössa
det är minus tjugotvå grader utanför mitt fönster
han har dragit upp jackan över hakan, medan hon
inte dragit igen den

Hon går och knappar på sin telefon, så går han snabbt
iväg, hon blir efter, försöker springa, men det är inte
lätt, hon ser ut att ha fullt upp med telefonen, så har
dom försvunnit nedför backen

Nu när det är så här kallt ute, är det skönt att ha en
motorvärmare, men ser inte alla ut att tycka, det är
många bilar som har start problem, sitter och ser hur
dom jobbar för att få igång sina bilar

Det finns parkeringsplatser med motorvärmare lediga
men många väljer att stå ute efter vägen, kanske tycker
det är för dyrt

Sitter med en kopp kaffe framför mig, ser ut genom
fönstret, ser hur snön gnistrar i solen, på himlen
skimmrar molen i ljust rosa, det är ett mycket vackert
vinterlandskap jag ser ut över

Men jag längtar och väntar på att kylan ska ge med
sig, längtar ut, känner mig instängd, men kylan gör
så ont, jag längtar efter en promenad med kameran

Tänk att kunna fånga vintern på bild, den myckna snön
träden med snön som lyser som diamanter i solen, men
det ser ut att dröja, så jag sitter, ser ut genom fönstret
längtar till våren, som just nu känns långt borta, men det
blir ljusare för varje dag, och snart är den här, och gläder
oss, som längtat så stt den ska komma, våren



anits 9 januari 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-09 21:51



Bookmark and Share


    sajo
Ja nu var det verkligen "jönigt" med denna kyla. Känns som man sitter i en påse och andas de stegen jag går från min vän till min lägenhet. Suck. Men ljuset ser ju ut att ha återvänt.

Gillar din text.
2010-01-10

  poetryGirl
ja, man längtar ut
2010-01-10

  Eva Helene VIP
Fin beskrivning av den bistra vintern.
Utrustad med varm mössa, dito varma stövlar och stickade lovikavantar begav jag mig ut i kylan idag, fast besluten att vintern inte skulle kunna besegra mig. Rosig om kinderna och med ett segervisst leende på läpparna kröp jag sen tillbaka in i mitt ide.
2010-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Kunde man HATA bort den här kylan så skulle i alla fall kylan i Gävle vara borta för länge sedan.
Det finns ingen årstid jag avskyr så mycket som den totalt meningslösa vintern.
Den kom som en konsekvens av syndafallet.
I paradiset var det sommar hela tiden.
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP