Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningen med meningen


Du sa

du vet väl
att alla föräldrar
alltid säger en mening
som för alltid stannar
i deras barn

att vi som vuxna
bär den i våra hjärtan
att vi i vår livräddhet
för att föra den där meningen vidare
alltid skapar en ny mening
som för alltid stannar
i våra barn

Du skulle bli far

och medan du förklarade
din livräddhet
för när du skulle säga den där meningen
som för alltid skulle vara meningen
i ditt barn

tog jag ett varv
runt månen

”vad du än gör, Fia
skaffa aldrig barn”

Där fann jag min.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 431 gånger
Publicerad 2005-10-26 21:08



Bookmark and Share


  nicklas ekström
och så rullar det på ... varv efter varv ... genom generationer av ångest inför att den effekt våra ord och handlingar har på vår avkomma inte alltid är positiv ... (själv tror jag att den mening från mig som för alltid kommer att stanna i mina söners tankar är: "ont har du tid att ha när matchen är slut" ... på gott och ont givetvis) ...
2005-12-03

    ej medlem längre
Oj, den var djup, och direkt börjar jag fundera vilken mening som hängt med mig, antagligen är det ngt i stil med: "nej, klockan är inte fyra än, gå ut igen!"
2005-10-27

  SofiaN
ja, slutet! så klockrent. och jag håller med :) hela texten var klockren och eftertänksam.
2005-10-27

  Propella
Pang. Boom. Brak.

Vilka slut du får till! Så totalt oväntat, och där igenom så toltalt underbart.
2005-10-27

  Rublev
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Saga-Sofias Ord AB
analyserar och djupborrar i våra själar.
Arbetet utförs med tyngd,
skärpa och poetisk känslighet
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Berörs särskilt av diktduets försanthållande: ”du vet väl att alla föräldrar alltid säger en mening som för alltid stannar i deras barn”
...och diktjagets accepterande av sitt öde: ”Där fann jag min”
.
2005-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia