Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svartbollsfjäderskrud

 

så vacker är du 

svartbolls fjäderskrud

i vitstjärnors spetsfång


brudslöjade
fingrar

värnar
om
dig

 

med vingar tätt om din kropp
söker du
värme

hålla värme

solstråle finner
dig

din
sång
vaknar

fyller ditt vackerbröst

leende
ljus


så vacker är du
svartbolls fjäderskrud

skrattande finner du väg
strör gnistregn med vingar in i luftens andrum

vacker
är
du
träd marker buskar himlar
geometriharmoniskala
suddas ut
harmoni
andas
jämn
rytm

hårdlinjer är mjuklinjer

snöljushänder andas dag
snöljushänders öppnade skålfamn
skål
fingrar
fingerstavar klingar
överljuds natur

stiger in i snöljushänder kurar ihop mig
kisar mellan in i fingerspringor
ser
en svart boll
stilla stillrörelse
liv
så vacker är du

fågel sitter helt stilla så är ock jag
för en stund undrar jag; vad är ditt namn
en hastig tanke
vad
är
ditt
namn släpper den i ilande fart
stannar
omsluter tanken i handen
ser tankljuset
skimra
sakta öppnas handskålen
blåser
fjädrar blåser vind
flyg fri
in i
vackervind
släpper den i kärlek
ur handen
vacker fågel
svartbolls fjäderskrud

i vitstjärnors spetsfång
så vacker är du
i allt det
vita

fylls av vandringslust sprittsteg andas
hör pärlskratt lindas runt grenar
snöljusgnister virvlar
vingdans
varför fånga binda oss vid artnamn
sortnamn åldersnamn
fängsel
så vacker är du 

svartbolls fjäderskrud

i vitstjärnors spetsfång


brudslöjade
fingrar

värnar
om
dig

 

med vingar tätt om din kropp
söker du
värme

hålla värme

solstråle finner
dig

din
sång
vaknar

fyller ditt vackerbröst

leende
ljus


så vacker är du
svartbolls fjäderskrud

skrattande finner du väg
strör gnistregn med vingar in i luftens andrum

vacker
är
du




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-15 12:06



Bookmark and Share


  firefire
så vackert och så varmt om svartbolls fjäderskrud;)
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser