Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

visst är det märkligt

 

 

allt det
vilket öppnar upp

vänder människan in i mörker
icke det fyllda mörkret
vackermörkret
till

fasans mörker
vänds det

även naturen kan vara tämligen
vild och ohejdad

allt liv är så;

se forsen hur vackert den slingrar sina armar runt stenar
kärleksfamn

smekande mjukt
förligt

så fylls forsen av strömmande virvlar
se forsen inom
se rörelsen

mjukt gracilt
visst kan det vid yttre betraktande se vilt otyglat ut

men
stanna i rörelsen och du skall finna skönheten

vattenfolket
dansar

är flammor
vattenflammor

kastar de sig ut
forsen
kastar sig ut

vattenmassorna dånar

regnbågsslöjor
skimrar

tillit
är en svår
konst

soltonen älskar barnet
därmed älskar hjärtat  denna ton
ert inre barn

i skogen
fann de

ett solägg

soläggets knopp öppnades

de såg
solen den gula
i vitljusets flöde

naturtoner
naturen är
allt

detta är renhet
okonstlat

i det okonstlade stiger dissonansen fram

dissonans kan upplevas skärande
kaos kan upplevas skärande

vad väcker detta
vad bär dissonansen i viljan
dissonansen bär vilja till konsonans

allt liv
eftersträvar
harmoni

harmoni är inte en självklarhet

skulle solen stråla lysa varje dag skulle
längtan till molnögon vakna

dur
moll
moll
dur

för den vuxne kan den eoliska skalan
upplevas vara tungsinne

för barnet kan denna skala
upplevas vara dur

eolsharpans strängar
vibrerar

i
kärlekens klanger

vuxenbarnet anar eolsharpans strängar

fylls
av

andelängtan

själsdans i himlars ängder

livet har behov av dissonans – icke överdriven/uppdriven -
detta för att konsonansstegen skall ljuda

vad är dissonans
kanske det oförberedda steget

du vandrar i älskade vithänder
ser mjuka böjliga hav

ser vitjordar
sidenjordar vita
höljer om

Hennes
hud

sidenjordar vita
skänker
värme
skänker ljus

så flödar ljuset i levande möte

du stannar
där under slånbärsbuskarna valv

i en sal
står du

stilla
i rörelse

en fågel
en vind

rör
vid
grenar

snö virvlar
du vänder ditt ansikte till

snövirvlar
strös över ditt ansikte

snöstjärnor
vattnar huden

du står stilla i rörelsen
upplever
väntar

ditt ansikte klarnar
huden rodnar
skimmerljus
värme

konsonans
samklang
sam klang

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-16 20:17



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Dissonans ingår ofta i rörelsen framåt
mot konsonans.
2023-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser