Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...ingenstans ?




Acceptans

letar efter acceptans

ständig besvikelse

över att inte kunna

leva som jag borde...






Fri vers (Fri form) av Hans Christian
Läst 729 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-01-17 18:04



Bookmark and Share


  Connie
Fantastiskt bra beskrivet! Själv vägrar jag acceptera min egen situation! Skulle jag göra det så stannar kämparandan av! Och besvikelsen blir som fuktig dynamit!
2014-05-05

  Elisabeth VIP
Igenkännande tänkvärt.
Kanske man bara kan leva så som man kan? kanske är det föreställningarna om hur man bör leva som hindrar en från att uppskatta det man redan har i livet?
Ibland är jag nyfiken och veta hur jag skulle leva mitt liv om man inte hade så mycket färdiga bilder av hur ett gott liv ser ut? Omedvetet tror jag att man blir inmatad från olika håll om vad lycka/ett gott liv är, och då tror jag att man "glömmer bort" att känna efter själv hur man önskar leva, vad som gör just mig glad, varm, generös, ödmjuk, tolerant, lycklig osv.

Skulle vara givande att kunna ta en paus från sitt liv ett tag tills man kände mer helhjärtat hur man önskar ha det.

(funderar)

Borde finnas någonform av livskurser ute i vildmarken där man kan stanna så länge tills man får kontakt med sitt hjärta och sin själ, med något ursprungligt så man känner var man kommer från.
Från allra första början.

Du märker hur dina så synes enkla rader väckte något.

Tack för dikten! (och att jag fick ta så mycket plats att reflektera kring vad det väckte)
2010-01-23

  blaite
Du letar inte ensam lovar. Kort och ärlig text..:)
2010-01-21

  noname_realmind
Och vem har skrivit lagen "borde"... äh, släng den där Booorde över axeln, och bjud in Kung Självaktning istället...
2010-01-20

  Suzy med punkterna
Känsla...........av mycket!
2010-01-19

  * Ammi *
mkt igenkännande
bra!
2010-01-19

  Monika A Mirsch VIP
att accepteras - här - välformulerad rivande längtan
2010-01-18

  stenen/ Yv Ericsson
här har stenen ett tips.
sluta leta. just bara lev. en stund i taget. så gör jag.

att leva utan förhoppningar. ger heller inga besvikelser.
och vad man bör. ja vem bestämmer det. om man nu super eller tuggar piller. så betyder inte det att det är för alltid. bara för stunden.
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian