Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimma


Ett skri hördes i den frostkalla natten
En ängel har fallit från himmelns scen
Flyter förbi i förgiftat vatten
Åskan dånade vinden ven

Det står skrivet med blod på stadens murar
Det hörs viskas grändernas avgrund
Att i statsbornas glömska står döden och lurar
likt en svarthårig vildvuxen hund

Någon har dött innan morgon timman
Någon är född ur gryningens dis
Någon har förlorat sin tro i dimman
Skrapat sig blodig för frihetens pris

Blytung faller du till marken
Faller likt en jättelik sten
Det hörs upprörda röster borta från parken
Ty en ängel har fallit från himmelens scen

En viskning hördes en kylig morgon
En ängel har somnat i dödens bädd
Flyter förbi i vattenångor
Men allting var stilla, och ingen blev sedd…




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-20 16:01



Bookmark and Share


    lenakarin
Bilden av ängeln som fallit från himmelens scen är faktiskt väldigt berörande!
2012-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin