Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Student

I.

 

Vi föddes med svaret på den största frågan.

Men ingen lyssnar på oss. Så vi fortsätter

skratta, och spädas ut i glasen

 

där våra röster domnar och sjunker

 

Caféer är karuseller som snurrar

med unga, gyllene ansikten som ska dö.

 

II.

 

Sommaren blåser genom tomma lägenheter.

Spökkaravanen släpar tamburiner och

plåtburkar genom vår sömn.

 

Också idag är vi halvvägs bland levande .

 

 Solglasögon och serpentiner.  Vi värker av tid.

 

Studenterna vrålar. Det är nu de finns. 

Ändå faller regnet genom dem. 




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 550 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-06-05 23:03



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Du är vanligtvis svår men vacker för mig, men den här gången kan jag läsa rakt igenom med en stämning av sommartomhet under och efter tagandet av studenten. Och samtliga bilder under II är vackra, talande om än avancerade. Sedan ett mycket litet påpekande: ska det vara spökaravanen eller spökkaravanen, halvägs eller halvvägs?
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin