Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hästar

Tygla mig och jag ska slita mig lös ur dina tyglar
Hästar, brinnande hästar
Galopperande, frenetiskt galopperande
Med stångande hals, och iskallt öga

De svagas händer blir starka
Skenbart starka
Med rep och piskor
Sammansurna är de svaga
Ensam är den starke

Myror, ändlösa rader av myror
Fega ynkryggar på ett ändlöst hav
Så dräper ni i skenbar trygghet
Larver som är större och klokare en er

Tygla mig och jag ska slita sönder dina falska rep
Och ni skall stå häpna inför att en av de många
Trotsat er lag
Och lyssnat på rösten från den öppna slätten
Som viskande kallat hans namn





Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-20 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin