Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aorora

Samla alla de fallna löven
Under ekens väldiga krona
Låt dem inte spridas med vinden
Och förvilla sig i världens enslighet

Ty då skall de alla bli glömda
Och trädet skall stå naket
Och utan minnen
Sörjande sina gyllene barn

Samla in alla de fallna löven
Under ekens väldiga krona
Låt dem inte förmultna i den kalla jorden
Ty där bor en ande
Och hennes namn är glömskan

Henne kan du inte bekämpa
Inför henne kan du inte gömma dig
Ty hon bor djupt i ditt hjärta

Samla in alla de fallna löven
Under ekens väldiga krona
Ty där skall du resa en borg
Åt nya folkslag från främmande länder
Och de skall bygga nya städer
åt okända vindars tysta sång




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 394 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-20 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin