Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sånger från de fångna

I
Tröttsamt är livet
Tröttsamt att leva i lögn
Bakom de likas likgiltiga masker
Att hållas, villigt hållas
Under forsens kramande hjärta
Utan att få släppa taget
Och låta den föra en vart den vill

2
Tröttsamt är livet
För oss fångna bland andra lika
Ständigt lika
Ständigt fega fångvaktare
Som håller oss tillbaka
Och ser till att vi aldrig lämnar den grund
På vilka de är dömda att irra omkring planlöst


3
Tröttsamt är livet
Tröttsamt att leva i lögn
Under jämviktens bojor
Tröttsamt att släpa på andras bojor
-På vilkas?
-På fångvaktarnas, de som själva i är fångar utan att veta om det!
-Jaså deras…

4
Så sjunger vi fångna vår ensliga sång
Som når ingen
Utom ekot av fångvaktarnas steg
Dömda att irra omkring
Ovetande och planlöst..

5
Det hördes ett lockrop över fängelseparken
Över likgiltiga plan av torkat cement
Kanske ett rop från mitt hjärtas fågel
Som jag tappat ur sikte bakom de likas galler




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-21 15:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar upprepningarna i den här texten; "Tröttsamt är livet..." Att leva i en lögn är sannerligen fruktansvärt, men trots allt så är vi nog alla såväl fångar som fångvaktare emellanåt, och inom oss bär vi våra egna fängelsen. Bra styckeindelning i dikten. Det gör den bara än mer läsvärd och i slutändan anar jag trots allt något slags Hopp.
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin