Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glaskula

Du vaknade en natt
av ett blåaktigt skimmer som lyste upp din kammare
Och du anade en snövit ängel
Som ljudlöst skred över sjöns svarta spegel

Hennes gyllene lockar
snirklade sig i minnen av aftonens solstrålar
Och i hennes kalla blick blixtrade natthimlens stjärnor
Likt vita eldflugor i en glaskula
*
Natt, du vaknar
Du ser, ljus, mörker
Natt, du somnar, gryning
Du vaknar
En ny dag är här
Och du lever som, förgångna dagar
Lever du en, lever ack du lever
nattens snövita ängel är dig fjärran
Men så som ljuset från din gaslampa har slocknat
Med endast en svag värme vibrerade i det gröna porslinet
Lever minnet av nattens ljus kvar någonstans inom dig
Slocknad, men ännu varmt




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 377 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-21 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin